11 juni 2022
15:00

Gällstads FK

Skene numret större än GFK

Skene borta är alltid en tuff uppgift och det var även hemmalaget som tog tag i taktpinnen direkt och dessutom hade matchens första chans, men Gusten Annerdahlen plockar åt sig ett lobbförsök när han kommer ut och gör sig stor. Gusten gör sedan en ny räddning på friläge som han styr ut till en resultatlös hörna. Skene borta är som sagt alltid tufft och inte blev det bättre för GFK:s del när dagens lagkapten, Sebastian Forsblad, var tvungen att kliva av med ljumskbesvär. Det gjorde i sin tur att GFK fick göra en del positionsbyten där bland annat Mattias Johansson fick flytta ner från anfallet till innermittfältet. Skenes offensiv mattas efterhand av, men strax innan halvtidsvilan kommer man fram via högerkanten. Bollen spelas längs med GFK:s backlinje till en tom yta vid bortre delen av straffområdet där Skenes vänsterytter löpt sig fri och stöter in 1-0.

Till den andra halvleken kommer Skene i anstormning efter anstormning, men GFK-försvaret fredar sitt mål. Man bryter inspel, täcker skott eller så räddar Gusten avsluten som går förbi försvararna. Men i den 62:a minuten är det inte mycket att göra när Skene får hörna. Man nickar undan bollen men inte bättre att den går mot Skenespelare som får till en riktig praktträff med vänsterfoten och bollen går i en perfekt båge över Gusten till 2-0. Därefter har GFK sin bästa period i matchen och man får till längre anfall och kan behålla bollen inom laget istället för att bara behöva ligga på försvar. I den 66:e minuten har man sin bästa målchans i matchen sedan Elvin Cuni fått med sig bollen och tar skott som styrs på Skeneben och tar klockrent i stolpen. Gusten gör sedan ytterligare ett par räddningar och Elias Andersson får bort en boll på mållinjen innan Skene dödar matchen genom att göra 3-0 i den 87:e minuten när Skeneanfallare rinner igenom. I den sista matchminuten är GFK nära att spräcka nollan efter ett långt inkast, men målvakten gör en bra räddning och nollar således GFK.